Summa sidvisningar

måndag 4 mars 2013

Det här vet jag om vikingar

Det fanns ett slags folk i före tiden, det folket kallade sig Vikingar, vikingar var ett folk som var vänliga men också väldigt våldsamma, ibland var vikingarna ute på affärs resor och då kunde dem vara väldigt våldsamma det berodde på att dem tyckte det var lättare att skrämma iväg det folket som dem kom till än att vara vänliga tänk er själva att vara en viking:/? Vikingarna bodde i hus som dem tillverkat själva till exempel av: trä hö och ibland till och med av lera. Vet du vad träl är? det tror jag inte trälar är människor som antingen vikingarna tagit till fånga eller så har inte trälarens familj inte råd med mat och annat. Trälar är slavar men ett annat ord trälare är sånna som jobbar för vikingarna. många trälare var kristna ibland övertygad av att tro på Jesus och kristendomen. Dem kristna prästerna tyckte förstås inte om att vikingarna hade kristna trälare. Vikingar trodde på: Häxor,Troll, och andra sagofigurer dem trodde också gudarna Tor,Oden och Frej. Ordet viking tros betyda från viken alltså någon som levde vid eller brukade uppehålla sig vid vikar och floder.    

Tj-ljudet och k-ljudet

Drottningen av Tjeckien be ådrar alla i Tjeckien att äta köttbullar och kött
Kerstin Drottningens dotter vill hitta sin kärlek mer än något annat i livet idag vill Drottningen ha en egen tjur som husdjur det har hon alltid velat. På morgonen vaknar Kerstin hennes mamma Drottningen av Tjeckien kommer in.

-kära Kerstin!!<3 dags att gå upp säger Drottningen
-Men!!!! mamma jag vill inte!! säger Kerstin
-Men!! kärleken är här du måste gå upp säger Drottningen
-ok!!!! som du vill säger Kerstin

Kerstin frågar sin mamma vad hon mena med att kärleken var här?
drottningen av Tjeckien svarar först ska vi till köket sen ut så ska jag visa dig. Kerstin äter köttlimpa till frukost:))
sen går hon och Drottningen av Tjeckien ut i trädgården där står det en lång kö med kärleks fulla prinsar och andra män.
Drottningen av Tjeckien be ådrar soldaterna att hämta en kunglig stol. Den första som kommer fram är en tjock gris den vill Kerstin inte ha sen kommer en ännu tjockare man
-Nu räcker det mamma!!!! Sa Kerstin
-vad är det?
Det finns inga som jag vill ha!!
;