Summa sidvisningar

måndag 28 januari 2013

Katten som blev stulen Kap 1

Hej jag heter Sofie jag är 9 år och går på Lexby skolan och nu ska jag berätta för er om min katt han heter Lasso nu kanske ni tror att han är jätte smidig men det är han inte tvärtom han är jätte lat han går bara ut när det är nått på gång. Jo för några veckor sen så hände det Lasso blev stulen jag,Tom
och Emma var dem enda som visste om det ingen annan trodde på oss inte ens mamma eller pappa dem trodde bara att Lasso hade rymt och att han kom tillbaka snart. Men jag, Emma och Tom visste att han var stulen vi visste inte direkt men vi trodde så. nu var det läggdags och Emma skulle sova över hos mig och Tom. vi gjorde massa kul vi lekte att Tom var ett monster, och så pyssla vi. "nästa dag" jag vakna när Lasso slicka mig på kinden. Jag, Tom och Emma åt lite frukost och sen gick vi ut. Vi har en koja i skogen där brukar vi lösa detektiv fall och lite andra saker. Det ringde på dörren mamma gick för att öppna det var Fru Malm, hon är alltid lika arg, för att förra Veckan målade vi hennes hunds päls den såg helt knäpp ut. Men idag var det något annat. Mamma ropade på oss.


- Ja mamma vad är det? sa jag.
- Kom hit gumman, sa mamma.
- Vad är det? sa jag.
- Fru Malm säger att du Tom och Emma väsnades så mycket igår sa mamma.
- Ja det är sant men vi visste inte att det störde dig så mycket.
Det stör mig absolut! Sa fru Malm.
förlåt men ibland måste barn väsnas sa jag.
- Gå  nu Sofie, jag pratar med fru Malm ensam.

- Okej sa jag. Och gick tillbaka till Tom och Emma.
- Vad sa dem? Sa Emma.
- Okej! Sa Emma. Och gick tillbaka till kojan.
- Ska vi leka med Tom nu? Sa jag.
- Jag tror jag måste ringa pappa och säga att han ska hämta mig kl: 15.00, för att mamma kommer hem då, och hon har varit bortrest med jobbet jag har saknat henne jätte mycket sa Emma.
- Okej! Sa jag.
- Okej får jag låna en telefon?
- Mm okej! Jag ropade på mamma.
Ja Sofie vad är det?! sa mamma.
- Jo Emma behöver låna en telefon sa jag.
Den ligger på bordet sa mamma. Jag gick till Emma och gav henne telefonen, hon knappa in några siffror på telefonen. Och gick iväg för att prata ensam jag satt mig i soffan bredvid Tom. Han tittade på Bolibompa det är ett uselt TV program. Själv fördrar jag Disney Channel. Ett engelskt TV program. Efter några minuter kom Emma tillbaka.
- Hur gick det? Sa jag.
- Bra ska vi leka nu? Sa Emma.
Mm jag ska bara hämta Tom! sa jag. Jag gick för att hämta Tom han satt kvar i soffan han klappade Lasso.
 - Tom vill du leka med mig och Emma? sa jag.
- Nej jag vill vara med Lasso sa Tom.
- Okej men du kan väl följa med till kojan? Sa jag. Vi gick ner till kojan Lasso följde efter. Men helt plötsligt hörde vi vi ett skrik av en katt det lät som Lasso, det var Lasso vi sprang upp för trapporna. Ingen Lasso, Tom börja gråta, vi gick upp till mamma hon sa att han säkert bara hade rymt. Men jag, Emma och Tom vi trodde verkligen att han hade blivit kidnappad eller ska jag säga kattnappad.       


Lasso->






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar